Veure llistat temesEscriure nou tema principal
Autor: GIVEITUPData inserció: 25/07/2009Data última resposta: 08/07/2010Respostes: 8Lectures: 3661
Tema: TONA, UN POBLE DE TOTS I TOTES
Tona és un poble de tots els que hi vivim, hi treballem o hi hem estat en algun moment de les nostres vides. Tona és un poble molt bonic, amb un castell dalt del turó que presideix la vila, magnífic, il·luminat de nit és maquíssim. Tona té veïns de tota la vida, amb els qui m´incloc. La meva família va néixer aquí, els meus besavis, els meus avis, el meu pare...Tona és de la gent de sempre i de la gent que ha vingut nova. Fem-lo acollidor, rebem els nous habitants amb harmonia, donem-los la benvinguda. Més gent al poble també és més feina per als comerciants, penso. Tona té vida, és un poble participatiu, amb festes ben trobades - malgrat que algunes s´estan perdent-, amb la Fira Joc Joc, la mítica fira de la pesseta, el fil a l´agulla - que segons sembla, ha perdut bastant-, un pessebre vivent dels millors de Catalunya, entitats vàries, agrupacions, associacions, grups de teatre, unes escoles públiques i escoles bressol municipals genials i fantàstiques, i escoles privades i concertades. Amb Casal d´avis... Penso que Tona té molta riquesa, i que els ciutadans i veïns del poble també en formem part. Penso que ens hauríem d´unir més sovint per fer d´un poble un lloc tranquil i bonic per viure-hi. Salut!
   AFEGIR UNA RESPOSTA O MISSATGE A AQUEST MATEIX TEMA:
   Escriu el teu nom o àlies:
   Títol del missatge:
   Misssatge:  Caràcters disponibles:
Escriu les lletres i/o numeros que surten en la imatge superior (posar lletres en majúscules):


 
Els següents usuaris del fòrum ja han respost a aquest missatge:
Usuari: AMADEU LL. - Títol Resposta: EL CASTELL DE TONA, UN SÍMBOL  (17/01/2010)

Parleu del turó, de l´església romànica... Potser també estaria bé fer esment de la torre de guaita, oi? Al Castell encara s´hi veuen estructures defensives (fins i tot, restes de muralles, damunt el camí d´accés) que, junt amb l´antiga església parroquial, van ajudar a consolidar un petit nucli de poblament. Per tant, des del meu punt de vista, també és un símbol històric.

Usuari: GIVEITUP - Títol Resposta: EL CASTELL DE TONA  (29/07/2009)

Ja vaig dir en l´anterior missatge que crec que el castell és un emblema de Tona. I ho és també pel lloc on està situat. És evident que molta gent que puja dalt el castell ho fa per observar les meravelloses vistes que s´hi poden veure. Jo també hi he pujat un munt de vegades i m´he quedat embadalida mirant el paisatge. Però sincerament crec que aquell turó no seria el mateix sense l´església. Perquè de fet no és cap castell, és una església romànica, crec. Potser ser que caldria alguna font allà dalt, i potser estaria bé que obrissin l´església al públic alguns dies determinats. Però jo segueixo estimant el castell com a símbol de Tona i sóc ben lliure d´expressar-ho. Salut a tothom.

Usuari: NINA - Títol Resposta: EL CASTILLO  (29/07/2009)

Tengo casi 40 años toda mi vida viviendo en Tona ,cada dia b iendo el castillo pero te aseguro Giveitup que mas de una tercera parte nunca a visto el castillo por dentro de que nos vale presumir de castillo si cuando esas personas se pegan toda esa subida para ver la plana de vic y no tienen donde refrescarse porque no hay ni una sola fuente ,para poder casarte necesitas un paston y no siempre te lo cociden ,pero si eres de fuera tienes mas suerte, de que nos vale tener castillo simplemente para las personas de fuera que cuando suben al castillo no es por tal sino para ver la plana de vic

Usuari: GIVEITUP - Títol Resposta: EL CASTELL DE TONA  (29/07/2009)

Benvolgut tonenc,
No és que haguem descobert la sopa d´all, només que si parlem de Tona ens agrada també parlar del nostre castell. És emblemàtic, és bonic, és quelcom que portem a dins. Què vols que et digui? M´agrada el castell, quan marxo de Tona per uns dies i torno i per la carretera veig el castell, sé que ja arribo a casa. Sí, m´agrada, penso que és un emblema dels tonencs que estimem aquest poble. No hem descobert cap sopa d´all, ens agrada parlar-ne, perquè ens l´estimem. I ja està.

Usuari: TONENC - Títol Resposta: SIMBOLS  (28/07/2009)

Tots parleu del Castell de Tona...Karay!!!...sembla que acabeu de descubrir la sopa d´all.....

Usuari: NINA - Títol Resposta: MI PUEBLO  (26/07/2009)

soy hija de tona hace mas de 38 años tengo hijos pequeños y tengo miedo sacarlos a pasear en bicicleta por tona no encuentro el sitio adecuado para ellos me dan miedo esos coches que van y biene como locos no hay parques adatados para ellos ,la calle mayor da pena por no decir asco esos maceteros que solo hacen que molestar porque el ajuntamiento no tienen la dedicareza de regar las plantas, si aqui en tona dependieramos de la naturaleza ya llevariamos tiempo todos muertos ,los colegios muy echos polvos,por parte de los profesores y todo el personal muy bueno un 10 ,por ejemplo en la escuela publica el patio da asco cuando llueve parece tierras mavelizas este año se an hecho daño mas de 7 personas daño por caidas 2 de ellas con escayolas , la plaza mayor unas de las mas feas de la cormarca,en las fuentes solo para hacer bonitas porque muchas de ellas no tienen agua,como eso mas de mil cosas, si es verdad que tona es bonito pero en la epoca de atras hoy es sucio ,seco,con muy poca luz,munchos policias y cada vez mas robos y muy poca colaboracion de parte de ellos,un teatro muy pequeño,las picinas muicipales pequeñas y sucias y mas y mas,yo soy de tona pero no venir diciendo que tona es bonito porque da pena

Usuari: EL MAR - Títol Resposta: TONA, UN POBLE DE TOTS I TOTES  (25/07/2009)

Estic d´acord amb algunes coses, peró d´altres no. Tenim gent colobraran per el poble, els de la fira de la peseta. el pessebre, l´esbart, i molts més. El poble esta bastan brut. La gent amb gossos( NO TOTS) no recullen les caques. L´Ajuntament casi mai fa escrombra el poble, i no parlem dels jardins plens de fulles, les boreres no es pot pasar amb cadira de roda, el pasos de cebres des-pintats, veicles sobre la borera i moltes més ...... Tots junts fem un poble més net . El castell molt maco, es el simbol de tona.