Veure llistat temesEscriure nou tema principal
Autor: JORDI PINEDAData inserció: 15/11/2007Data última resposta: 15/12/2008Respostes: 6Lectures: 3670
Tema: TONA, QUINA MERAVELLA!
Que bonica que és Tona! Coneixeu tots els seus racons? Jo encara no. I potser no els coneixeré mai per motius familiars. Algú més qualificat hauria d´ampliar i completar aquest resum incomplet. Comencem per la Sala Polivalent de la Canal, el Museu del Pa, ubicat a "Can Jarana", el Museu de les Lloses, l´església romànica de Sant Andreu a dalt de tot del turó del castell, l´ermita de Lurdes, a mig camí del castell, l´ Escola d´Hosteleria d´Osona, els Forns Ibèrics, situats al passeig de la Suïssa, el parc de les Feixetes, el parc Roqueta amb el pou de l´antic balneari Ullastres, el Balneari Codina, que encara funciona a un bon nivell.

Tenim el Foment de l´Esport, només per a socis, el Pavelló Municipal d´Esports, obert per a tothom, un camp de futbol amb gespa natural per a la U.E. Tona que milita a Primera Territorial.

Equips d´atletisme, hockey sobre patins, tennis i tennis de taula.

També futbol i bàsquet femenins. Què més us he de dir? Moltes coses resten al sac. Una Biblioteca, no gaire gran, però molt activa que ens porta autors i que organitza tertúlies literàries quinzenals.

I els Brots de Poesia, heredats i continuació del Quicarell Poètic de Centelles, d´inoblidable record. I la Plaça Major, el carrer Nou, suposo el més vell de la nostra vila, avingudes com la dedicada al Montseny. Carrers amb el nom de les quatre capitals catalanes: Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, aquest darrer un xic apartat i ignorat per tonencs de sóca-rel. I força barriades com la del Verinal, la de Fontordera, de can Codina, del Garden, del Centre, del Raval, de La Canal i segur que me n´he deixat alguna.

Repeteixo que és un resum incomplet i que demano que algú més capacitat me´l completi i me´l corregeixi. I, tornant al títol, fem entre totes i tots que aquesta meravella de vila, millori dia a dia.

   AFEGIR UNA RESPOSTA O MISSATGE A AQUEST MATEIX TEMA:
   Escriu el teu nom o àlies:
   Títol del missatge:
   Misssatge:  Caràcters disponibles:
Escriu les lletres i/o numeros que surten en la imatge superior (posar lletres en majúscules):


 
Els següents usuaris del fòrum ja han respost a aquest missatge:
Usuari: MANEL - Títol Resposta: TONA POWER  (15/12/2008)

EI STIK DAKORD EM TOTS BUSATRES PERO TONA SERIA NKARA MES BUNIK SENSE PANXITOS NI KOSES RARES DAKESTES I NO SOK RACISTA HE PERO SOK ORDENAT!!!

Usuari: CARLES ESPRIU - Títol Resposta: TONA ES MES QUE UNA MARAVELLA  (26/05/2008)

Tio t´has fumat alguna cosa o que?....

Usuari: TONA FOREVA- - Títol Resposta: TONA FOREVAAA.  (26/01/2008)

a i per cert!
VISC A TONA!


I SABEU QUE?
AMB ORGULL QUE I VISC!AMB ORGULL DE PODER DISFRUTAR DIA A DIA LA GRAN SATISFACCIÓ DE PODER VIURE EN UN POBLE TANT BONIC COM ÉS, TONA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Usuari: TONA PER SEMPRE;)* - Títol Resposta: TONA PER SEMPREEEEEE.  (26/01/2008)

heeeey penya d tona!

tona es tan bonic, i no se com la gent daltres llocs diu q es un poble lleig, abandonat, aillat, am nomes aivs & coses xungas.
de q van¿?

pero si tona es un poble preciós!
mil vegades, MIL, mes bonic q xr exemple una ciutat ultra contaminada com -VIC-

sempre amb tona!
pasi el q pasi!
sempre sempre & sempre.

almenos es un poble on es pot respirar aire pur, viure la vida i no estar envoltat d contaminació, gentússa & pijetas i pijets d papá q viuen en llocs com ...

sempre amb el tona ;)
sempre amb TONAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA*

Usuari: LUIS GERALDO TONA - Títol Resposta: DEVE SER MUITO BONITA MESMO!  (06/12/2007)

Olá! Achei sua cidade procurando pelo meu sobrenom no google. Moro no Rio de Janeiro - Brasil e sou descendente de Italiano (genova).
Deixo aqui o meu abraço a todos de TONA!

Usuari: SOLIDARITAT JORDI PINEDA - Títol Resposta: EI, QUE ALGÚ CONTESTI A LA CONVOCATÒRIA DEL JORDI PINEDA...  (30/11/2007)

Jo hi afegeixo: Visca la Fira de la Pesseta i el JocJoc...vale, vale, no m´hi he matat, aviam qui s´nrotlla una mica més.